Odtruwacze

Właściwe odpowiednio skomponowane pożywienie sprawi, że już po kilku dniach poczujecie przypływ nowych sił. Suszone owoce, mleko sojowe i płatki owsiane skutecznie poprawią kondycję fizyczną i psychiczną, dodadzą energii i choć to niewiarygodnie brzmi, odmłodzą cały organizm. W wiosennej diecie nie powinno zabraknąć ryb morskich, które są bogate w nienasycone kwasy tłuszczowe przeciwdziałające szkodom wywołanym przez wolne rodniki. Zawierają one także jod poprawiający metabolizm i pomagający lepiej spalać. Najlepiej wskazane są ryby morski, a wśród nich sardynki, makrele, szprotki. Spożywane co najmniej dwa razy w tygodniu wspomogą system nerwowy i dodadzą energii. Konieczne są również warzywa. Szparagi, brokuły, brukselka, czosnek, cebula, kapusta spełniają ogromna funkcję w oczyszczaniu wątroby. Działanie moczopędne, oczyszczające nerki mają pory i cebula, dla dobrego zaś funkcjonowania systemu nerwowego i odpornościowego odpowiednie są kapusta, marchew i seler. Z owoców idealny jest grejpfrut odtruwa i odwadnia. Raz lub dwa razy w tygodniu trzeba jeść rośliny strączkowe, a zwłaszcza fasolkę azuki czerwoną, pochodzenia wschodniego, bogatą w kwas foliowy i potas.

Comments are closed.